link: terug naar de welkomstpagina
 
Problemen met uw hond?

Een hond met gedragsproblemen is geen fijne huisgenoot.
Onze gedragsbegeleidster kan u persoonlijk adviseren in het oplossen van het probleem.


Tip van de maand

Hou de site in de gaten voor onze volgende informatie avond.


Cursussen     

Puppy cursus

De puppy cursus bieden wij doorlopend aan dat wil zeggen dat u elke woensdagavond met uw pup vanaf de leeftijd van ca. 10 weken kunt beginnen.

Waarom met uw pup al naar de cursus?

Foto puppycursusEen pup: speels/dartel, alles is leuk; hierin ligt echter vaak het begin van latere problemen. Vanaf het moment dat de pup bij u in huis is moeten we beginnen met het spelenderwijs leren van regels. Ook een pup heeft een leider nodig. Leren we onze pup niets, dan kunnen we ook niet verwachten dat onze pup wel luistert als hij een volwassen hond is geworden.

Tijdens de cursus krijgt u veel opvoedingsadviezen en beginnen we met het spelenderwijs aanleren van regels. Daarnaast socialiseren wij de puppy’s door ze onder begeleiding vrij met elkaar te laten spelen in de schuur. Wij geven u de handvaten om uw pup op te laten groeien tot een gehoorzame hond, waarbij respect voor elkaar de basis is.

Bij regen krijgen de puppy’s in de schuur les. De puppy cursus duurt enkele weken, daarna stroomt u door naar gehoorzaamheid 1.

Gehoorzaamheid 1

Foto gehoorzaamheid 1Deze cursus is voor honden vanaf 16 weken. Het is een beginnerscursus, hierin leert u oefeningen zoals zit, lig, blijf, tandjes kijken, staan en betasten, aangelijnd volgen, voor-komen en aan de voet zetten. Deze cursus duurt 12 weken. Aan het eind volgt een examen en krijgt u een diploma en puntenlijst als u geslaagd bent.

Gehoorzaamheid 2

Foto gehoorzaamheid 2Deze cursus is voor gevorderden en hieraan kunt u deelnemen als u geslaagd bent voor gehoorzaamheid 1. Hierin gaan we verder met de oefeningen uit gehoorzaamheid 1 maar dan uitgebreider en zonder riem. U gaat ook met nieuwe oefeningen aan de slag zoals ‘terug naar de plaats sturen’, ‘apporteren’ en ‘afgelijnd volgen’. Deze cursus duurt 12 weken. Aan het eind volgt een examen en krijgt u een diploma en puntenlijst als u geslaagd bent.

Als u het diploma gehoorzaamheid 2 gehaald heeft bent u bekend met de wijze waarop u uw hond kunt trainen en beschikt u over een hond die aandacht voor u heeft en goed kan luisteren.

link naar de website van FarmFood link naar de website van Dierencentrum Mere link naar de website van Behendigheid ZON