link: terug naar de welkomstpagina
 
Problemen met uw hond?

Een hond met gedragsproblemen is geen fijne huisgenoot.
Onze gedragsbegeleidster kan u persoonlijk adviseren in het oplossen van het probleem.


Tip van de maand

De informatie avond was weer een geslaagde avond.

Hij was weer druk bezocht.

Hou de site in de gaten voor de volgende informatie avond.


Informatie     

Geef uw pup vlak voordat u naar de cursus gaat geen of heel weinig eten. Het is voor een pup niet fijn om met een volle maag aan het werk te moeten. Dezelfde regel geldt ook als u thuis met uw pup oefent.

Laat de pup voor de les uit zodat hij zijn behoefte kan doen, maar zorg ervoor dat de pup nog voldoende energie voor de cursus overhoudt. Dit geldt ook als u thuis met uw pup oefent. Als er op het veld toch een "ongelukje" gebeurd kunt u dat met een van de spades die links tegen het hek staan opruimen in de emmer met plastic zak die er bij staat. Zorg ook onderweg dat u altijd een plastic zakje bij heeft om "ongelukjes" op te ruimen.

Honden moeten op de parkeerplaats en op het trainingsveld aangelijnd zijn. Tijdens de les mag de hond alleen los als de instructeur/-trice dat van u vraagt.
Belangstellenden kunnen tijdens de lessen op de bank aan de zijkant meekijken. Kinderen zijn op het midden van het trainingsveld niet toegestaan. Wij hebben voor de toeschouwers verse koffie in de schuur. Het terrein buiten de parkeerplaats en het trainingsveld is privé. De eigenaar is u dan ook dankbaar als u dit respecteert.

Als u een keer verhinderd bent, kunt u dat van tevoren melden bij uw instructeur/-trice of bellen met het hondentrainingscentrum: 06-25487510.

Behendigheidstraining (agility)

foto: behendigheidstraining bij Hondentrainingscentrum ZON in Balgoij

Deze tak van hondensport is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen.
Onder begeleiding gaat u met uw hond trainen om probleemloos en veilig de attributen(hindernissen) te gebruiken. Veiligheid is een zeer belangrijk aspect in ons trainingscentrum. Uw hond moet gehoorzaam zijn voordat u aan deze cursus kunt beginnen. Daarom is het van belang dat u eerst gehoorzaamheid 2 heeft gevolgd en die naar succes heeft afgerond voordat u met de behendigheid kunt beginnen. Hebben u en uw hond plezier in deze sport, en heeft u een zeker niveau bereikt, dan is er zelfs de mogelijkheid om samen met de andere deel te nemen aan behendigheidswedstrijden.

De behendigheidstraining wordt gegeven op donderdagavond. Het is een gezellige club waar ook van alles wordt georganiseerd, zoals wandelingen en workshops. Als u zin heeft om lekker sportief en leuk met uw hond bezig te zijn neem dan eens een kijkje op de website www.behendigheid-zon.nl.

U kunt ook bellen met Miranda Grim, haar telefoonnummer: 024-64 50297.

link naar de website van FarmFood link naar de website van Dierencentrum Mere link naar de website van Behendigheid ZON