link: terug naar de welkomstpagina
 
Problemen met uw hond?

Een hond met gedragsproblemen is geen fijne huisgenoot.
Onze gedragsbegeleidster kan u persoonlijk adviseren in het oplossen van het probleem.


Tip van de maand

Hou de site in de gaten voor onze volgende informatie avond.


Inschrijven     

Theorie avond

Wij vinden het belangrijk dat u meer leert als alleen "zit", "lig" en "blijf".
Wij willen u leren om met andere ogen naar de hond te kijken, zodat u beter het gedrag van uw hond begrijpt. Veel mensen weten wat het betekent als de staart omhoog of juist omlaag is, maar een hond vertelt nog veel meer met zijn lichaam. Met behulp van beelden in een powerpoint presentatie leggen wij het op een makkelijke manier uit, om het zo duidelijk mogelijk te maken en het voor iedereen te volgen is.

De theorie avond is belangrijk voor iedereen die met de hond te maken heeft. Kinderen vanaf 10 jaar zijn ook welkom mits ze het op kunnen brengen om stil te zitten en echt te luisteren, dat kunt u als ouder zelf het beste inschatten. Het is zeker geen avond waarop u vragen moet maken, het is puur informatief. Uiteraard willen wij aan het einde van deze avond graag nog ingaan op uw hondenvragen; die er dan nog eventueel zijn. Naast het goed leren kijken naar de hond worden er nog meer verschillende onderwerpen besproken over de hond. Zoals: zindelijkheid, alleen thuis blijven, benchtraining, hond & kinderen, rangorde, gedrag, en verzorging.

De theorie avond wordt gehouden in Dorpshuis "Het Ballegoyke", Boomsestraat 2b in Balgoy. Let op: tijdens deze avond zijn er geen honden toegestaan.
De theorie avond is ook toegankelijk voor andere belangstellenden, de kosten bedragen € 5,- per persoon, dit is inclusief een kop koffie of thee. Wilt u zich van te voren opgeven bij één van de instructeur/-trices zodat wij weten hoeveel stoelen we klaar moeten zetten? De aanvang is om 19.15 uur, het programma start om 19.30 uur, zorg dus dat u op tijd aanwezig bent.

U kunt ook via de website of telefonisch, op nummer 06 - 2548 7510 een plaatsje reserveren.

De cursus

Bij aankomst op het parkeerterrein meldt u zich voor de eerste keer in het kantoor van Dierencentrum De Mère. U kunt starten in een doorlopende pupgroep om 18.45 uur, na een aantal lessen wordt deze groep gesplitst en kan het zijn dat u op een andere tijd gaat lessen op de woensdag avond! U schrijft zich in voor een cursus (puppycursus en aansluitend gehoorzaamheid 1). U kunt gemiste lessen niet inhalen. Voor honden ouder dan 16 weken kunt u een mail sturen om te overleggen wanneer u met de gehoorzaamheidscursus kunt beginnen. Als u hond ziek is bijvoorbeeld braken/diaree of loops is mag de hond niet mee naar cursus, de cursist komt dan zonder hond zodat deze ziet wat er behandeld wordt en dit thuis kan trainen met de hond. Zodra de hond hersteld is mag hij/zij weer naar de cursus komen.

*** ACTIE ***

Tijdens de inschrijving krijgt u van ons verrassingspakket met leuke spullen voor je hond met o.a. een zakje Farmfood brokjes. Dit voer wordt door ons al jaren gebruikt en is een 100% zuivere en natuurlijke brok, zonder kunstmatige toevoegingen.
U kunt deze brok zo gratis uitproberen. Klik hier voor meer informatie.

Kosten

U betaalt bij de inschrijving.
De lessen duren gemiddeld een uur.

lessen kosten
Puppy cursus en aansluitend gehoorzaamheid 1
(incl. theorieavond)
19 € 135,-
Gehoorzaamheid 1 13 € 95,-
Gehoorzaamheid 2 13 € 95,-

De cursussen Gehoorzaamheid 1 en 2 worden afgesloten met een examen.

Tijden

Onze lessen zijn op woensdagavond vanaf 18.45 uur.

Wij geven ook regelmatig een cursus op de woensdag ochtend van 09.45 uur tot 10.45 uur. U kunt voor informatie over deze ochtend cursus contact opnemen met het hondentrainingscentrum.

Let op: dit is geen puppy instroom groep, u kunt niet zonder aanmelding op een ochtend komen.

link naar de website van FarmFood link naar de website van Dierencentrum Mere link naar de website van Behendigheid ZON